Thread View: soc.culture.bulgaria
24 messages
24 total messages
Started by lwp@mail.msen.co
Mon, 31 Oct 2005 20:05
Re: Eniov Den?
Author: lwp@mail.msen.co
Date: Mon, 31 Oct 2005 20:05
Date: Mon, 31 Oct 2005 20:05
145 lines
8416 bytes
8416 bytes
On 31 Oct 2005 08:59:04 -0800, HuliUlichnika1@aol.com wrote: : : Niakude v Bulgarskite prevodi na Ray Bradbury i Clifford Simak (spell i : za dvamata), koito sum chel kato puber, se spomenavashe "Eniov Den". : Chudeh se dali ima vruzka s Halloween. Niama direktna vruzka, vruzkite : sa malko po-slojni. : Za knigata na Elizabeth Kostova az veche pisah, no nikoi ne mi : otgovori. Ne sum siguren che e Bulgarka v smisula v koito go razbirame. Da, prav si - az ne trjabva taka da pobqlgarjavam vseki, koito e zhenen/omqzhen za bqlgrka/bqlgarin. Kogato chetoh romana iz samoletite njamah dostatqchno informatzija, a samo tova, koeto e napisano na oblozhkata, t.e. - kqde e zavqrshila i si misleh, che e rodena v Bqlgarija. : Knigata i e lubopitno chetivo, no oshte po-lubopitno mi e kakvo shte e : sledvashtoto pisanie.V web stranicata si tvurdi che shte e istoria bez : vampiri. Nadiavam se. I az se nadjavam da ne e za vampiri. Njama spor, che vladee peroto i e dobqr razkazvach. Na men mi bjaha interesni opisanijata na Bqlgarija i osobeno na manastira i seloto okolo Bachkovo, do Chepelarskata reka, razkazqt za presqhnalata reka i malkata tzqrkva s podzemieto. Razkazite za Konstantinopol sa napisani taka, che te karat da si vzemesh shapkata i da zaminesh utre za Konstantinopol, ili da si predstavjash slavnite vremena predi da go preimenuvat v Istambul, a i malko sled tova. Krititzite kazvat, che tova e nai- chetenata kniga tova ljato. : Blagodaria za snimkite na "stenata"! Molja. Zabravih da kazha, che osven kitaiskija narod na snimkata sa i dve kolezhki - s tqmnata kosa e brazilkata, a rusoljavata e franse, no i dvete rabotjat v UK. : Mislish li che tova e nai-kolosalnoto bezsmisleno choveshko tvorenie? : I. : Znaesh, predpolagam, che tova e edinstvenoto sqorqzhenie sqzdadeno ot choveka, koeto se vizhda ot kosmosa. Ot sovalkite i ot orbitalnite stantzii, dazhe s prosto oko. Stenata e stroena za da predpazva ot varvarski ataki ot sever osnovno. Konstruktzijata i zapochva v 7-mi i 8-mi vek B.C. i prodqlzhava na praktika 2000 godini, kato poveche ot 20 vladeteli, printzove i feodalni dinastii sa doprinesli za stroezhite. Sega na mesta e mnogo dobre zapazena, a na drugi e razrushena i v rezultat e mnogo nakqsana, s chupki nasam-natam. Ima Velikata Stena Mitianyu, Velikata Stena pri Badalin (moite snimki sa tam - na sever ot Pekin), Velikata Stena pri Jinshanling, Velikata Stena pri Simatai i t.n. Zatova, sigurno ostavja vpechatlenie sega za bezmisleno kolosalno tvorenie, no e edno ot sedemte chudesa na drevnija svjat. Ne zabravjai, che tova e sqvsem druga tzivilizatzija i neverojatno razlichna tzennostna sistema v sravnenie s nashata. Choveshkijat zhivot kato edinitza, nikoga ne e imal goljama stoinost za vladeteli i gospodari, i vozhdove, i kakvi li ne tam. Masite tova sa go priemali kato neshto napqlno normalno i dumata individualizqm e imala sqvsem, ama sqvsem drugo znachenie v tazi imperija. Stotitzi hiljadi sa zagivali ili sa bili nakazvani sqs smqrt pri razlichnite stroezhi. Tova naistina e ogromna strana i ne chuvstva, a logika i vlast nai-chesto sa rqkovodili zhivota, a mai i sega e taka. Mnogo mi e trudno da gi razbera, no ne iskam da sqdja neshto, koeto ne razbiram. Njakolko ot nashite gid-ove pri razlichni poseshtenija na Temple of Heaven, ili Stenata, ili Summer Palace, ili Voinite ot Terakota, i t.n. ni kazaha bez vsjakakvo smushtenie, che tjahnata natzija e mnogo logichna i otzeljavashta, t.e. - te sa istinski survivors. Nekolkokratno chuh slednija primer, koito men lichno me potrese: V nachaloto na 19-ti vek e imalo goljam glad i e bilo dobre da imash bebeta v semeitvoto, zashtoto - semeistva sa si razmenjali bebeta i sa gi izjazhdali, za da ne jadat sobstvenite si detza. Anglichanite ot konferentzijata pomisliha, che tozi gid(guide) se sheguva, pqrvijat pqt kogato chuhme tazi istorija, no toi, a posle i drugi ni uveriha, che e istina. Osven tova ni kazaha - da pomislim logichno - kato njama proteini - i njama nikakva hrana, taka ili inache i drugite pootrasnali detza, i maikata i bashtata v semeistvoto shte umrat ot glad. A po tozi nachin ima nadezhda pone ostanalite da prezhivejat trudnite vremena. Tova se e sluchvalo nekolkokratno v hiljadolet- nata im istorija i poslednijat masov sluchai sa golemite gladove v nachaloto na 19-ti vek. Ne iskam da sqdja nikogo, pak povtarjam, prosto ima tolkova stranni neshta svqrzani s tazi chast na sveta, koito nie ne razbirame. Ima i veliki filosofi, kakto vsichki znaete, no vsichko - az lichno go priemam kato studena filosofija, logichna, no ne altruistichna ili pone humanna, pone ne v smisqla, koito az vlagam v tezi dumi. Totalno razlichna tzivilizatzija. Za pqrvi pqt ne se chuvstvam mnogo komfortno njakqde. (Imam predvid komfort za dushata:) ). Povecheto mladi kitaitzi v Beijing, Shanhai i v blizkite provintzialni mesta ne znaeha nishto za Bqlgarija, no imashe po-vqzrastni hora, koito im objasnjavaha, che tova e strana v Evropa i vednaga iskaha da se snimat s men sled razkritieto, che ne sqm amerikanka. No i s amerikantzite dobre se dqrzhaha, malko po-sdqrzhano. V parka okolo Temple of Heaven, kqdeto sutrin meditirat, ili se uprazhnjavat (tai-chi i t.n.), ili pishat s golemi chetki - plastmasovi v choveshki rqst, pqlni s voda, ne s boja i si uprazhnjavat kaligrafijata na plochkite - a sled kato vodata izsqhne ne ostavja sledi i vodnite yeroglifi izsqhvat sqshto, njakolko pqti mi govoriha na ruski. No nai-mladite - pod 22 godishna vqzrast, osobeno v Beijing i Shanhai sa tipichna MTV generation, ne projavjavat nikakqv interes kqm razgovori, a samo kqm muzikite v i-pod-a, modi, pricheski, drehi. Pone taka mi se stori ot ogranichenite mi vpechatlenija i kontakti. Ako nabljudavash samo tjah - njama nachin da razberesh v koi goljam kosmopoliten grad se namirash - kqsite poli, low-cut jeans, kosi s kichuri - rusi, cherveni, lilavi, zeleni, produpcheni nosove, ezitzi, i-pods i slushalki v ushite navsjakqde. Predpolagam, obache, a i mi kazaha, che ima goljama razlika mezhdu Beijing, Shanhai i provintzijata. V tezi dva grada - samo na dumi ti objavjavat, che sa komunisticheska dqrzhava, a vsqshtnost vsichki se interesuvat samo ot pari i materialni neshta. Dazhe partiinite im lideri sa mnogo podkupni i sa stanali "biznesmeni". Politzijata e uzhasno, uzhasno korimpirana i vsichko se urezhda s dolari v broi - pqhash im gi v djoba na uniformata i togava ti se usmihvat. Vidjah go kak raboti njakolko pqti. Anglichankite ni pokazvaha, kogato imaha problemi. Sqshtite anglichanki, koito sa bili v Kitai predi njakolko godini, bjaha izumeni, che e trudno da se vidjat velosipedisti sega. Trafikqt e neshto uzhasno! Po-losho e ot Istambul i ot Mexico city! Ima po 6 lenti v ednata i po 6 v drugata posoka i po dve stranichni lenti, otstrani na arteriite - i pak karat po dve koli, usporedno edna na druga v lenta i nikoi ne spazva nikakvi, ama nikakvi pravila i predimstva. Napqlno mi e jasno sega, zashto ne razreshavat na chuzhdentzite da shofirat, ako njamat kitaiska shofjorrska knizhka. Po tele- vizionnite programi kazvaha vecher: Dnes imashe 2 miliona i 500 hiljadi avtomobila v trafika v Beijing, ili Dne imashe 2 miliona i 800 hiljadi avtomobila v 5 sled obed v trafika v Beijing. Zamqrsjavaneto e strahotno. Vidimostta v goreshtite avgustovski dni beshe mnogo namalena, dobre che valeshe vecher, no vlazhnostta sqshto beshe visoka. Tozi trafik e neshto sqvsem novo za Beijing. A po otnoshenie na panelnoto stroitelstvo - nemam dumi! I prodqlzhavat, i prodqlzhavat ogromni kulokrani da strojat visooooooki panelni blokove navsjakqde. Predstavete si Mladostite v Sofia, ili Druzhbite, umnozheni po 100 ili po 200. I mezhdu ogromnite stada ot blokove, tuk tam - istoricheski ostrovecheta - Temple of Heaven, njakoi neverojaten star dvoretz, ili temple, tuk i tam. Mnogo e stranno :) V provintzijata ne e taka. Ima mesta, kqdeto atmosferata ne e mrqdnala sqs stoletija. Njamam poveche vreme dnes, no shte pisha pak. V zakljuchenie: ostavete vsichki ochakvanija, koito imate v kqshti, sqvsem razlichno e ot tova, za koeto ste podgotveni. -- No animals were harmed in the production of this message.
Author: Elko Tchernev
Date: Mon, 31 Oct 2005 22:34
Date: Mon, 31 Oct 2005 22:34
16 lines
537 bytes
537 bytes
Lou Poppler wrote: > > Znaesh, predpolagam, che tova e edinstvenoto sqorqzhenie sqzdadeno > ot choveka, koeto se vizhda ot kosmosa. Ot sovalkite i ot orbitalnite > stantzii, dazhe s prosto oko. Ne, ne go znaehme, zashtoto ne e vjarno. Sorry. ;) http://www.snopes.com/science/greatwal.htm I djadoto na Emilia Encho ne bil roden na Enjovden; pak ne pozna ;) Mersi za snimkite i za interesnite vpechatlenija ot Kitaj, i svirkaj ako reshite da se mestite na iztochnija brjag. -- No, no, you can't e-mail me with no no.
Author: Guentcho Skordev
Date: Tue, 01 Nov 2005 07:39
Date: Tue, 01 Nov 2005 07:39
16 lines
802 bytes
802 bytes
On Mon, 31 Oct 2005 22:34:40 -0500, Elko Tchernev wrote: > Lou Poppler wrote: >> Znaesh, predpolagam, che tova e edinstvenoto sqorqzhenie sqzdadeno >> ot choveka, koeto se vizhda ot kosmosa. Ot sovalkite i ot orbitalnite >> stantzii, dazhe s prosto oko. > Ne, ne go znaehme, zashtoto ne e vjarno. Sorry. ;) > http://www.snopes.com/science/greatwal.htm Az sym gledal snimki na Bylgarija ot sovalkata, vizhdat se jazovirite - pone po-golemite ot tjah. E, chovek mozhe da se zajade, che horata sa postroili samo jazopvirnata stena, a vodata se e sybrala. Stava duma za snimki, praveni s fotoaparat ot kosmonavtite, koeto spored men syotvetstva na tova, koeto se vizhda s prosto oko (njamaha vid aparatyt ili filmyt/senzoryt da sa mnogo po-razlichni ot izpolzvanite tuk za obiknoveni snimki).
Author: HuliUlichnika1@a
Date: Fri, 04 Nov 2005 11:03
Date: Fri, 04 Nov 2005 11:03
43 lines
2070 bytes
2070 bytes
Doroteia pisa: "Njama spor, che vladee peroto i e dobqr razkazvach." Suglasen sum, dobur pisach e, a tova i e samo purva kniga. Kato still i informativno sudurjanie dalech prevuzhojda drugia hit, tozi na Dan Brown. Vsushnost, siguren sum che Kostova pishe knigata si sled dulgo i vnimatelno sobstveno prouchvane, dokato Brown otkrovenno plagiatsvuva ot Umberto Eco, "Foucault's Pendulum" i ot niakolko drugi avtori, chiito knigi niamat literaturna stoinost i zatova ne sum v sustoianie da citiram imenata im i zaglaviata, no "senzaconnata" faktologia ot tezi knigi e prlejno kopirana ot Brown. " Znaesh, predpolagam, che tova e edinstvenoto sqorqzhenie sqzdadeno ot choveka, koeto se vizhda ot kosmosa" Prochetoh tova, prochetoh i napisanoto Elko Tchernev. Nikoga ne sum se sumniaval che neshto moje da se vidi ot kosmosa. Vsushnost, ako chovek suzercava lunata s prosto oko v iasna nosht, moje da vidi stenata, piramidite, mavzoleia na Lenin i samia Lenin obkrujen ot veselo podskachashti gnomcheta, sled malko po-produljitelno vzirane. "V nachaloto na 19-ti vek e imalo goljam glad i e bilo dobre da imash bebeta v semeitvoto, zashtoto - semeistva sa si razmenjali bebeta i sa gi izjazhdali, za da ne jadat sobstvenite si detza." Az zatova ne obicham Aziatska kuhnia. Kogato niakoi reshi da organizira sreshta v Kitaiski restorant go obviniavam v snobizum. Tezi hora iadat vsiakakvi stranni neshta... V edin ot podlistnicite na vestnicite ot minalata sedmica imashe statia za tukashnia China Town i recepta za supa ot liastovichi gnezda!!! Koi, koi normalen primat, kolkoto i da e gladen, shte se opita da iziade gnezdo na ptica!!! Kak moje izobshto da mu hrumne takava ideia...Da opita da hapne ptichkata, ili iaicata i, da.....razbiraemo e, sreshta se i u drugite jivotinski viodove, no da othape parche ot gnezdodo, tova samo Kitaec moje da go napravi (iavno). Inache, blagodaria za hubavite opisania. I. P.S. I az sum na "tuguduk", no chovek ne moje da naricha Botev terorist i pianica i ne moje da sudi Vapcarov zaradi tova che e bil humanen.
Author: "Ilya Talev"
Date: Fri, 04 Nov 2005 21:54
Date: Fri, 04 Nov 2005 21:54
13 lines
404 bytes
404 bytes
<HuliUlichnika1@aol.com> wrote in message news:1131130996.248850.148420@g49g2000cwa.googlegroups.com... > Az zatova ne obicham Aziatska kuhnia. Kogato niakoi reshi da organizira > sreshta v Kitaiski restorant go obviniavam v snobizum. Tezi hora iadat > vsiakakvi stranni neshta... No ne jadat shkembe chorba i pacha ot svinski ushu... Oshte ima da uchat ot nas, naj-starata "kOltura" na Balkanite.
Author: Guentcho Skordev
Date: Sat, 05 Nov 2005 03:35
Date: Sat, 05 Nov 2005 03:35
14 lines
577 bytes
577 bytes
On Fri, 04 Nov 2005 21:54:11 GMT, Ilya Talev wrote: > <HuliUlichnika1@aol.com> wrote in message > news:1131130996.248850.148420@g49g2000cwa.googlegroups.com... > No ne jadat shkembe chorba i pacha > ot svinski ushu... Oshte ima da uchat ot nas, > naj-starata "kOltura" na Balkanite. V kazarmata vednyzh pomagah da koljat ovce... misleh, che nikoga veche njama da hapna meso prez zhivota si. Dva dena po-kysno, sled usilena rabota, jadoh s goljam apetit shkembe chorba ot syshtite tija neshtastni ovchici... pyk ne sym losh chovek, nadjavam se... :-/ Abe mrazete me sega...
Date: Sat, 05 Nov 2005 09:21
Date: Sat, 05 Nov 2005 09:21
12 lines
360 bytes
360 bytes
Ilya Talev pisa: "No ne jadat shkembe chorba i pacha ot svinski ushu... Oshte ima da uchat ot nas, naj-starata "kOltura" na Balkanite. " Niakoi triabva da gi iade, zashtoto svinski ushi, kraka, glavi i vutreshni organi se prodavat po magazinite. Ne viarvam da e specialno zaradi Bulgarite naokolo. I. P.S. Kitaicite iadat i kokoshi kraka s noktite, btw.
Date: Sat, 05 Nov 2005 23:13
Date: Sat, 05 Nov 2005 23:13
19 lines
621 bytes
621 bytes
<HuliUlichnika1@aol.com> wrote in message news:1131211303.789634.225080@g43g2000cwa.googlegroups.com... > Ilya Talev pisa: > > "No ne jadat shkembe chorba i pacha > ot svinski ushu... Oshte ima da uchat ot nas, > naj-starata "kOltura" na Balkanite. " > > Niakoi triabva da gi iade, zashtoto svinski ushi, kraka, glavi i > vutreshni organi se prodavat po magazinite. Ne viarvam da e specialno > zaradi Bulgarite naokolo. > I. > P.S. Kitaicite iadat i kokoshi kraka s noktite, btw. Po vsichki bylgarski sela pravjat pileshka chorba, v kojato slagat kokoshi kraka s nokti, ama ti nali si gradsko chedo, ta ne znaesh.
Author: lwp@mail.msen.co
Date: Sun, 06 Nov 2005 06:51
Date: Sun, 06 Nov 2005 06:51
78 lines
4151 bytes
4151 bytes
On 5 Nov 2005 09:21:43 -0800, HuliUlichnika1@aol.com wrote: : : Niakoi triabva da gi iade, zashtoto svinski ushi, kraka, glavi i : vutreshni organi se prodavat po magazinite. Ne viarvam da e specialno : zaradi Bulgarite naokolo. : I. Mexicantzite gi jadat tezi neshta (s udovolstvie). U.S.-arite ne jadat "organ meat". : P.S. Kitaicite iadat i kokoshi kraka s noktite, btw. : O, da! Na ofitzialnija banket na konferentzijata, vmesto v golemite banketni zali na hotela (Crown Plaza), ni otkaraha v neshto avtentichno i dosta stranno, zashtoto ne beshe tochno restorant, ami neshto kato goljam sklad na hranitelen magazin/deli/improviziran restorant - navsjakqde imashe kato vlizahme golemi akvariumi s zhiva riba, kojato pred ochite ni ubivaha s chukove, za da bqde prjasna za banketa; kafezi s kokoshki i patki, koito ne znam zashto bjaha tam, kletki s razni drugi zhivotni. Serviraha razni podobni mesa, no ne ni pokazaha (slava bogu) kak gi ubivat, mislja che bjaha ubiti (tezi za banketa) predvaritelno, samo ribite vidjahme zhivi i v protzes na umqrtvjavane. Navsjakqde visjaha girljandi s knizhni kitaiski feneri ot raztegatelna hartija v razlichni tzvetove, s malki elektricheski krushki v tjah, imashe opqnati (predpolagam sgqvaemi) krqgli masi s beli pokrivki vqrhu tjah, sqs sgqvaemi stolove za okolo 12 choveka okolo vsjaka takava masa. Na sredata na masite imashe po edin vqrtjasht se krqg (tova, koeto v U.S. narichat "lazy Susan", a tezi zhiveeshti v aziatskite strani sigurno poznavat ot ezhednevni poseshtenija v mestni restoranti). Noseha jastijata na tozi krqg, taka che vseki si servira i krqga se zavqrta kqm sledvashtija do nego. Pqrvoto neshto, koeto serviraha (predi zelenija chai i vinata dazhe) - beshe edna chinija s edno zhqlto pile(kokoshka), na koeto krakata s noktite visjaha ot chinijata. Predpolagam, che e njakakqv mesten delikates, zashtoto kitaitzite na masata se vqodusheviha mnogo, a na men pochna da mi prizljava ot mirizmite v tozi sklad/ vivarium/restorant, zashtoto i gi gotveha njakqde okolo nas vsichki neshta i bjaha neopisuemi mirizmi i pushek. Sled tova pochnaha da pristigat edni ribi s glavite i s ochite, posle prochutata patka, tzjala, opechena (izglezhdashe dosta mazna) i glavata i stqrcheshe nad izchistenoto opecheno tjalo s peruchinata, kljuna i ochite na neja. V tozi moment - az prosto izljazoh navqn pred tova hale - da podisham malko chist vqzduh. Opitah se da si kontaktuvam s dvamata militzioneri pred vhoda, valeshe dqzhd, no te stojaha pred vratata, kato che li sa na post i ne bjaha razgovorlivi, nai-verojatno ne me i razbiraha kakvo im kazvam. Vqrnah se vqtre, bjaha donesli pecheno agne i razbivaha glavichkata za da izvadjat neshto ot neja (prepolagam mozqka), Lou me pogledna neshtastno, az otidoh da razgledam zhivite shtuki i drugi gadinki v akvariumite . Obache ovtzete v sqsedstvo sqshto mirisheha mnogo i se vqrnah obratno kqm nashata masa, kqdeto imashe novi bljuda sqs skaridi i zelenchutzi. V tozi moment na szenata do nas prezidentqt na konferentzijata proiznese 5 minutna rech i zapochna uveselitelna programa - kitaiska estradna muzika. Tja beshe neshto podobno na muzikata v bqlgarskite restoranti vqv vremeto, kogato az bjah malko detentze, t.e. predi 30, che i poveche godini i beshe sqshto taka oglushitelna i s mikrofonija. Nakraja donesoha supite i sladoled. Izjadoh si sladoleda i otidoh da chakam ostanalite v avtobusa. Lou si pohortuva prez tova vreme s kitaiskite ucheni na masata i s edno semeistvo ot Gqrtzija. Posle mi kaza, che agneshkoto bilo vkusno, no i toi ne mozhal da se nasili da opita pileto s noktite ili patkata s glavata s perata. Nadjavam se, che ne predavam njakakvi negativni emotzii, a samo faktite. Pone tova mi beshe tzelta. P.S. I az, kato Gamena, ne sqm vizhdala v Bqlgarija pileshka supa s noktite na pileto, no men surovoto pile vinagi me e otvrashtavalo, dazhe i sgotvenoto, taka che az ne sqm nai-dobrijat opisvash na hrani. -- No animals were harmed in the production of this message.
Date: Sun, 06 Nov 2005 10:34
Date: Sun, 06 Nov 2005 10:34
11 lines
309 bytes
309 bytes
Ilya Talev pisa: "Po vsichki bylgarski sela pravjat pileshka chorba, v kojato slagat kokoshi kraka s nokti, ama ti nali si gradsko chedo, ta ne znaesh." Tova me iznenadva, no ot druga strana pokazva che "kOlturata" na horata ot razlichnite chasti na sveta ne e chak tolkova razlichna i nesuvmestima. I.
Date: Sun, 06 Nov 2005 11:02
Date: Sun, 06 Nov 2005 11:02
22 lines
1028 bytes
1028 bytes
Doroteia pisa: ................................... Interesno opisanie. Blagodaria. Mislia che US-arite iadat cheren drob. Az sushto. Ezici, bubreci, mozuci, glavi etc podminavam. Shkembe chorba moga da opitam, no samo ako e sgotvena ot hora, koito poznavam, ne v zavedenie. Edin kolega, US-ar, naskoro mi razkaza kak brat mu si bil dovel supruga ot Singapur i bil pokanen na vecheria ot brat si i momata sgotvila niakakuv mozuk, "Mi kak da go iam tova neshto, meso vsiakakvo iam no tova e tolkova razlichno". Inache, kato ni otperi dromomaniata s Anna, se hranime v siakakvi vuzmojni restoranti, no az si imam edin trik za restoramtite i go prilagam vinagi: Ako iskash da razberesh kakuv e restoranta, poseti purvo toaletnata i ako te smushtava, kupi si paketirani sandvichi ot benzinostanciata. Samo kato statistika, nai-mrusni toaletni sum vijdal v Kitaiski, Indiiski i Ruski/Evreiski restoranti. Bulgarskite, koito sum vijdal, sa chisti, no BG trackadjii, construktadjii i hrana sa mi poznati ( bez kokoshite kraka). I.
Author: "Stoil Marinov"
Date: Sun, 06 Nov 2005 16:55
Date: Sun, 06 Nov 2005 16:55
97 lines
4925 bytes
4925 bytes
"Lou Poppler" <lwp@mail.msen.com> wrote in message news:11mr9upfut7dqb1@corp.supernews.com... > On 5 Nov 2005 09:21:43 -0800, HuliUlichnika1@aol.com wrote: > : > : Niakoi triabva da gi iade, zashtoto svinski ushi, kraka, glavi i > : vutreshni organi se prodavat po magazinite. Ne viarvam da e specialno > : zaradi Bulgarite naokolo. > : I. > > Mexicantzite gi jadat tezi neshta (s udovolstvie). > U.S.-arite ne jadat "organ meat". > > : P.S. Kitaicite iadat i kokoshi kraka s noktite, btw. > : > O, da! Na ofitzialnija banket na konferentzijata, vmesto > v golemite banketni zali na hotela (Crown Plaza), ni otkaraha > v neshto avtentichno i dosta stranno, zashtoto ne beshe > tochno restorant, ami neshto kato goljam sklad na hranitelen > magazin/deli/improviziran restorant - navsjakqde imashe > kato vlizahme golemi akvariumi s zhiva riba, kojato pred > ochite ni ubivaha s chukove, za da bqde prjasna za > banketa; kafezi s kokoshki i patki, koito ne znam zashto bjaha > tam, kletki s razni drugi zhivotni. Serviraha razni podobni > mesa, no ne ni pokazaha (slava bogu) kak gi ubivat, mislja > che bjaha ubiti (tezi za banketa) predvaritelno, samo ribite > vidjahme zhivi i v protzes na umqrtvjavane. Navsjakqde > visjaha girljandi s knizhni kitaiski feneri ot raztegatelna > hartija v razlichni tzvetove, s malki elektricheski krushki > v tjah, imashe opqnati (predpolagam sgqvaemi) krqgli masi > s beli pokrivki vqrhu tjah, sqs sgqvaemi stolove za okolo > 12 choveka okolo vsjaka takava masa. Na sredata na masite > imashe po edin vqrtjasht se krqg (tova, koeto v U.S. narichat > "lazy Susan", a tezi zhiveeshti v aziatskite strani sigurno > poznavat ot ezhednevni poseshtenija v mestni restoranti). > Noseha jastijata na tozi krqg, taka che vseki si servira > i krqga se zavqrta kqm sledvashtija do nego. Pqrvoto neshto, > koeto serviraha (predi zelenija chai i vinata dazhe) - beshe > edna chinija s edno zhqlto pile(kokoshka), na koeto krakata s > noktite visjaha ot chinijata. Predpolagam, che e njakakqv mesten > delikates, zashtoto kitaitzite na masata se vqodusheviha mnogo, > a na men pochna da mi prizljava ot mirizmite v tozi sklad/ > vivarium/restorant, zashtoto i gi gotveha njakqde okolo > nas vsichki neshta i bjaha neopisuemi mirizmi i pushek. Sled tova > pochnaha da pristigat edni ribi s glavite i s ochite, posle > prochutata patka, tzjala, opechena (izglezhdashe dosta mazna) > i glavata i stqrcheshe nad izchistenoto opecheno tjalo s > peruchinata, kljuna i ochite na neja. V tozi moment - az > prosto izljazoh navqn pred tova hale - da podisham malko > chist vqzduh. Opitah se da si kontaktuvam s dvamata militzioneri > pred vhoda, valeshe dqzhd, no te stojaha pred vratata, kato > che li sa na post i ne bjaha razgovorlivi, nai-verojatno > ne me i razbiraha kakvo im kazvam. Vqrnah se vqtre, > bjaha donesli pecheno agne i razbivaha glavichkata za da > izvadjat neshto ot neja (prepolagam mozqka), Lou me pogledna > neshtastno, az otidoh da razgledam zhivite shtuki i drugi gadinki v > akvariumite . Obache ovtzete v sqsedstvo sqshto mirisheha mnogo > i se vqrnah obratno kqm nashata masa, kqdeto imashe novi > bljuda sqs skaridi i zelenchutzi. V tozi moment na > szenata do nas prezidentqt na konferentzijata proiznese > 5 minutna rech i zapochna uveselitelna programa - kitaiska > estradna muzika. Tja beshe neshto podobno na muzikata > v bqlgarskite restoranti vqv vremeto, kogato az bjah > malko detentze, t.e. predi 30, che i poveche godini i > beshe sqshto taka oglushitelna i s mikrofonija. Nakraja > donesoha supite i sladoled. Izjadoh si sladoleda i otidoh da > chakam ostanalite v avtobusa. Lou si pohortuva prez tova > vreme s kitaiskite ucheni na masata i s edno semeistvo > ot Gqrtzija. Posle mi kaza, che agneshkoto bilo vkusno, > no i toi ne mozhal da se nasili da opita pileto s noktite > ili patkata s glavata s perata. Nadjavam se, che ne > predavam njakakvi negativni emotzii, a samo faktite. Pone > tova mi beshe tzelta. > > P.S. I az, kato Gamena, ne sqm vizhdala v Bqlgarija > pileshka supa s noktite na pileto, no men surovoto pile > vinagi me e otvrashtavalo, dazhe i sgotvenoto, taka che az > ne sqm nai-dobrijat opisvash na hrani. Àç ñúì âñå îùå çàøåìåòåí îò ïðåäèøíèÿ òè ðåïîðòàæ çà êèòàéñêèòå áåáåòà è òÿõíàòà "ñàìîæåðòâà" â èìåòî íà îöåëÿâàíåòî íà íàöèÿòà îò ãëàäíà ñìúðò. Íî êàðòèíêàòà, äåòî îïèñâàø òóê, ìè ïîìîãíà äà ñå âúçâúðíà ðàâíîâåñèåòî.  èíòåðåñ íà èñòèíàòà îáà÷å, ïî íàøèÿ êðàé (×èðïàíñêî) ïèëåøêèòå êðàêà ãè ãîòâÿò áåç íîêòèòå. Àç íèêîãà íå ñúì ãè îïèòâàë îáà÷å. Âñå ñúì ñè áèë ìàëêî çëîÿä. > > -- > No animals were harmed in the production of this message. Ñïîðåä ìåí, òîâà òâúðäåíèå òðÿáâà äà ãî ñëîæèø â êàâè÷êè, äîêàòî îïèñâàø êèòàéñêèòå ñè ïðèêëþ÷åíèÿ. <g> Çàùîòî èíà÷å çâó÷è ìàëêî êàòî Fox "News". <g> Ñòîèë
Author: "NMKostoff"
Date: Sun, 06 Nov 2005 23:16
Date: Sun, 06 Nov 2005 23:16
12 lines
398 bytes
398 bytes
<HuliUlichnika1@aol.com> wrote in message news:1131130996.248850.148420@g49g2000cwa.googlegroups.com... ... > ... no chovek ne moje da naricha Botev terorist > i pianica i ne moje da sudi Vapcarov zaradi tova che e bil humanen. > Ти това за Вапцаров иди го разправяй на агента Илия Т. Да видиш какво ще ти се случи :))) Н К
Date: Sun, 06 Nov 2005 23:18
Date: Sun, 06 Nov 2005 23:18
23 lines
840 bytes
840 bytes
"Guentcho Skordev" <ut13@rz.uni-karlsruhe.de> wrote in message news:dkh9ac$10i$1@news2.rz.uni-karlsruhe.de... > On Fri, 04 Nov 2005 21:54:11 GMT, Ilya Talev wrote: > >> <HuliUlichnika1@aol.com> wrote in message >> news:1131130996.248850.148420@g49g2000cwa.googlegroups.com... >> No ne jadat shkembe chorba i pacha >> ot svinski ushu... Oshte ima da uchat ot nas, >> naj-starata "kOltura" na Balkanite. > > V kazarmata vednyzh pomagah da koljat ovce... misleh, che nikoga veche > njama da hapna meso prez zhivota si. Dva dena po-kysno, sled usilena > rabota, jadoh s goljam apetit shkembe chorba ot syshtite tija > neshtastni ovchici... pyk ne sym losh chovek, nadjavam se... :-/ > > Abe mrazete me sega...  ñúøíîñò, àêî ñå çàìèñëèø, èäåÿòà, ÷å ìîæåø äà ÿäåø ìåñîòî ñàìî íà îíåçè æèâîòíè, êîèòî íå ñè óáèë, å ôîðìà íà ëèöåìåðèå. Í Ê
Date: Sun, 06 Nov 2005 23:20
Date: Sun, 06 Nov 2005 23:20
17 lines
563 bytes
563 bytes
<HuliUlichnika1@aol.com> wrote in message news:1131302040.694384.302210@o13g2000cwo.googlegroups.com... > Ilya Talev pisa: > > "Po vsichki bylgarski sela pravjat pileshka chorba, v kojato > slagat kokoshi kraka s nokti, ama ti nali si gradsko > chedo, ta ne znaesh." > > Tova me iznenadva, ... пък и не е вярно. Може би, в детството на агента Талев е било така, ама сега не е. Може би в някои турски села (той нали си пада по малцинствата). Н К
Date: Sun, 06 Nov 2005 23:25
Date: Sun, 06 Nov 2005 23:25
24 lines
1259 bytes
1259 bytes
<HuliUlichnika1@aol.com> wrote in message news:1131303768.336485.49140@g49g2000cwa.googlegroups.com... > Doroteia pisa: > ................................... > > Interesno opisanie. Blagodaria. > Mislia che US-arite iadat cheren drob. Az sushto. Ezici, bubreci, > mozuci, glavi etc podminavam. Shkembe chorba moga da opitam, no samo > ako e sgotvena ot hora, koito poznavam, ne v zavedenie. Edin kolega, > US-ar, naskoro mi razkaza kak brat mu si bil dovel supruga ot Singapur > i bil pokanen na vecheria ot brat si i momata sgotvila niakakuv mozuk, > "Mi kak da go iam tova neshto, meso vsiakakvo iam no tova e tolkova > razlichno". Мозъкът е изключително вкусно нещо. За тези, които нямат предразсъдъци. В същност, понеже съм изпуснал началото, ще си позволя да попитам - а защо не ядеш "езици, бъбреци, мозъци, глави". Аз лично считам,че един телешки език, добре сварен (в подправки), изстуден, нарязан на тънки резени, залят със сос от хрян или чесън, е великолепно ястие. Н К
Date: Sun, 06 Nov 2005 23:27
Date: Sun, 06 Nov 2005 23:27
22 lines
913 bytes
913 bytes
"NMKostoff" <noone@nowhere.com> wrote in message news:436e72b5$0$41146$14726298@news.sunsite.dk... > <HuliUlichnika1@aol.com> wrote in message > news:1131130996.248850.148420@g49g2000cwa.googlegroups.com... > ... >> ... no chovek ne moje da naricha Botev terorist >> i pianica i ne moje da sudi Vapcarov zaradi tova che e bil humanen. >> > > Ти това за Вапцаров иди го разправяй на агента Илия Т. Да видиш какво ще > ти се случи :))) Идиот! Какво пък толкова "хуманно" виждате в "Съюз със ССР" или "ще строим завод, огромен завод, с яки бетонни стени" (и ще ви запрем всичките зад тези стени), или пък че българската земя, на която е бил роден, "простете, е чужда"?
Author: "Radostina Georg
Date: Mon, 07 Nov 2005 00:59
Date: Mon, 07 Nov 2005 00:59
41 lines
1803 bytes
1803 bytes
"NMKostoff" <noone@nowhere.com> wrote in message news:436e74b3$0$41150$14726298@news.sunsite.dk... > > <HuliUlichnika1@aol.com> wrote in message > news:1131303768.336485.49140@g49g2000cwa.googlegroups.com... >> Doroteia pisa: >> ................................... >> >> Interesno opisanie. Blagodaria. >> Mislia che US-arite iadat cheren drob. Az sushto. Ezici, bubreci, >> mozuci, glavi etc podminavam. Shkembe chorba moga da opitam, no samo >> ako e sgotvena ot hora, koito poznavam, ne v zavedenie. Edin kolega, >> US-ar, naskoro mi razkaza kak brat mu si bil dovel supruga ot Singapur >> i bil pokanen na vecheria ot brat si i momata sgotvila niakakuv mozuk, >> "Mi kak da go iam tova neshto, meso vsiakakvo iam no tova e tolkova >> razlichno". > > Мозъкът е изключително вкусно нещо. За тези, които нямат предразсъдъци. Az meso moje da ne jam, obache mra za drebolii, osobeno ako ima koi da gi sgotvi. :-) Neka ne e kOlturno, vqzvisheno, bogoprijatno, i 'nam si k'vo... Agneshka glava... ami tova si e napravo delikates. Paniran mozqk... mmmm. Ezicite sa strahotni s chesqn ili luk. Bqbreci, tashaci, sqrca... :-) oh, my! Dori chervata sa strahotno vkusni, ako sa prigotveni kato horata... Shkembe chorba, pacha... oh, my! RG > В същност, понеже съм изпуснал началото, ще си позволя да попитам - а защо > не ядеш "езици, бъбреци, мозъци, глави". Аз лично считам,че един телешки > език, добре сварен (в подправки), изстуден, нарязан на тънки резени, залят > със сос от хрян или чесън, е великолепно ястие. > > Н К >
Date: Mon, 07 Nov 2005 08:00
Date: Mon, 07 Nov 2005 08:00
38 lines
1741 bytes
1741 bytes
"Ilya Talev" <talev@attglobal.net> wrote in message news:rjwbf.3041$vC6.2195@trnddc05... > > "NMKostoff" <noone@nowhere.com> wrote in message > news:436e72b5$0$41146$14726298@news.sunsite.dk... >> <HuliUlichnika1@aol.com> wrote in message >> news:1131130996.248850.148420@g49g2000cwa.googlegroups.com... >> ... >>> ... no chovek ne moje da naricha Botev terorist >>> i pianica i ne moje da sudi Vapcarov zaradi tova che e bil humanen. >>> >> >> Ти това за Вапцаров иди го разправяй на агента Илия Т. Да видиш какво ще >> ти се случи :))) > > Идиот! > > Какво пък толкова "хуманно" виждате в > "Съюз със ССР" или "ще строим завод, > огромен завод, с яки бетонни стени" "...ще строим завод за живота." На мен ми звучи определено хуманно. За сенилните бивши агенти на ЦРУ сигурно е различно. За тях е хуманно да бъдеш в "коалицията на желаещите", в НАТО (т.е. - съюз с САЩ). На тях, вероятно, има трябва "малък" завод с "крехки, картонени" стени ? Н К А по въпроса за земята, чия ли ще бъде земята, на която ще се разположат щатските военни бази в България ? И сигурно е ужасно хуманно това, че са извили ръцете на наште политически дупедавци, та ще им ги дадем тези бази безплатно .
Author: Emil Petkov
Date: Mon, 07 Nov 2005 08:27
Date: Mon, 07 Nov 2005 08:27
25 lines
1119 bytes
1119 bytes
Radostina Georgieva wrote: >... > Az meso moje da ne jam, obache mra za drebolii, osobeno ako ima koi da > gi sgotvi. :-) > Neka ne e kOlturno, vqzvisheno, bogoprijatno, i 'nam si k'vo... > > Agneshka glava... ami tova si e napravo delikates. > Paniran mozqk... mmmm. > Ezicite sa strahotni s chesqn ili luk. > Bqbreci, tashaci, sqrca... :-) oh, my! > Dori chervata sa strahotno vkusni, ako sa prigotveni kato horata... > Shkembe chorba, pacha... oh, my! > > RG > Мале, мале, какво доживях да прочета от един ЕП?! Присъединявам се към казаното. Това лято клаха при тъщата яре. Аз помагах. А тя дала инструкции тва черва, шкембета, бели бъбреци, карантии всякакви да се хвърлят (тъстът беше на смъртно легло, та вече нямаше как да си каже мнението по въпроса). Едвам успях да отмъкна тайно част от нещата "за изхвърляне". Е.П.
Date: Tue, 08 Nov 2005 15:33
Date: Tue, 08 Nov 2005 15:33
45 lines
2144 bytes
2144 bytes
Kostov pisa: "??????? ? ???????????? ?????? ????. ?? ????, ????? ????? ?????????????. ? ???????, ?????? ??? ???????? ????????, ?? ?? ??????? ?? ??????? - ? ???? ?? ???? "?????, ???????, ??????, ?????". ?? ????? ??????,?? ???? ??????? ????, ????? ?????? (? ?????????), ????????, ??????? ?? ????? ??????, ????? ??? ??? ?? ???? ??? ?????, ? ??????????? ?????. " Izglejda e vupros na navik. Po moe vreme v BG magazini ne se prodavaha gadosti. Kato dete me zavedoha v niakakvo selo, pokazaha mi edna koshka, posle ia zaklaha i kogato vidiah v chiniata si mesoto, otkazah da se hrania. Kato student, sled chetiricahsovo uprajnenie po anatomia, se pribrah v kushti, maika mi beshe zgotvila niakakvi rebra s oriz, kato gi vidiah povurnah v baniata i se otteglih v staiata si za sun. Za purvi put prez jivota si vidiah bubreci, glavi i ezici, (prednaznacheni za hrana) v US magazini. Vednuj mi serviraha bubreci na niakakvo gosti, oshte chast ot purvata hapka mi zamirisa na urina, vtora hapka niamashe. Glavi? Prekaleno dramatichno i izrazitelno bludo. Izobshto, ne obicham masata na koiato se hrania da mi napomnia za urocite po sudebna medicina. Suvetvam vi da ne hranite decata si s glavi, tova opredeleno travmira deteto i moje da ima mnogo nepriatni posledstvia. Hranete decata si s chisto, procesirano meso ot vida na koeto ne mogat da se napraviat makroskopski anatomichni analogii. Ochevidno pileto i ribata sa izkluchenie, no i za tiah si ima obshtopriet nachin, po koito triabva da buda servirani, kogato shte se polzuvat kato hranitelem produkt. To e vse edno kato s iaicata, deteto iade iaica, ne iade embrioni. Ne ubivaite jivotni pred decata si, dobiva na meso e industria, ne e domashno, ili personalno zabavlenie. Ne nosete i ne nasurchavaite noseneto na kojeni drehi. Kojite koito sa ni nujni, sa tezi izpolzuvani za obuvki, kolani i chanti, te se dobivat ot jivotnite ubiti za hrana, vsichko drugo e varvarshtina. Biah student kogato sekvestirah edeno izkluhitelno krasivo gadje, kogato doide na purvata sreshta s lisica okolo shiata. Otvratitelno e. Tova sa samo suveti, no opredeleno hranitelnite navici suzdavat sadisti. I.
Author: "Radostina Georg
Date: Wed, 09 Nov 2005 02:38
Date: Wed, 09 Nov 2005 02:38
66 lines
2653 bytes
2653 bytes
<HuliUlichnika1@aol.com> wrote in message news:1131492807.159349.135580@f14g2000cwb.googlegroups.com... > Izglejda e vupros na navik. Po moe vreme v BG magazini ne se prodavaha > gadosti. Kato dete me zavedoha v niakakvo selo, pokazaha mi edna > koshka, posle ia zaklaha i kogato vidiah v chiniata si mesoto, otkazah > da se hrania. Kato student, sled chetiricahsovo uprajnenie po anatomia, > se pribrah v kushti, maika mi beshe zgotvila niakakvi rebra s oriz, > kato gi vidiah povurnah v baniata i se otteglih v staiata si za sun. Huli, abe ti si si sbqrkal profesijata :-) > Za purvi put prez jivota si vidiah bubreci, glavi i ezici, > (prednaznacheni za hrana) v US magazini. Vednuj mi serviraha bubreci na > niakakvo gosti, oshte chast ot purvata hapka mi zamirisa na urina, > vtora hapka niamashe. Obzalagam se che ako ne ti biaha kazali kakvo e, niamashe da ti mirishe na nishto... Tova e predi vsichko psihologicheska bariera... Kato na edna prijatelka, kazaha i che jade pile i tja mnogo go haresa, dokato ne i priznaha, che sa jabeshki butcheta, i tja povqrna... > Glavi? Prekaleno dramatichno i izrazitelno bludo. Izobshto, ne obicham > masata na koiato se hrania da mi napomnia za urocite po sudebna > medicina. A zashto pqk druga chast ot tialoto ne ti napomnia za tova? Naprimer otriazan krak, ili rebra... > Suvetvam vi da ne hranite decata si s glavi, tova opredeleno travmira > deteto i moje da ima mnogo nepriatni posledstvia. Huli, tova e chista demagogia. KAK shte se travmira deteto, ako ne znae kakvo jade? I za kakvi posledstvia stava vqpros, hranitelni ili psihicheski? > Hranete decata si s chisto, procesirano meso ot vida na koeto ne mogat > da se napraviat makroskopski anatomichni analogii. Koeto e pqlno samo s himia i hormoni... > To e vse edno kato s iaicata, deteto iade iaica, ne iade embrioni. > Ne ubivaite jivotni pred decata si, dobiva na meso e industria, ne e > domashno, ili personalno zabavlenie. Ja go kaji tova na lovcite, da vidish kakvo stava... Lele, shto go nema Kamen Penev... > Ne nosete i ne nasurchavaite > noseneto na kojeni drehi. Kojite koito sa ni nujni, sa tezi izpolzuvani > za obuvki, kolani i chanti, te se dobivat ot jivotnite ubiti za hrana, > vsichko drugo e varvarshtina. Huli, sqvzemi se, molia te! Znachi ako jivotnoto e ubito za kolan ili obuvki, stava, OK e, ako e ubito za kojeno jake obache, e varvarstvo! Bravo be! Ubiistvoto v kakvato i da e forma e varvarstvo - za jadene, za drehi, za kakvoto i da e... vse si e ubiistvo. > Tova sa samo suveti, no opredeleno hranitelnite navici suzdavat > sadisti. VSICHKI hranitelni navici li sqzdavat sadisti? Radost
Date: Wed, 09 Nov 2005 09:50
Date: Wed, 09 Nov 2005 09:50
52 lines
2468 bytes
2468 bytes
<HuliUlichnika1@aol.com> wrote in message news:1131492807.159349.135580@f14g2000cwb.googlegroups.com... ....> > Izglejda e vupros na navik. Po moe vreme v BG magazini ne se prodavaha > gadosti. Kato dete me zavedoha v niakakvo selo, pokazaha mi edna > koshka, posle ia zaklaha i kogato vidiah v chiniata si mesoto, otkazah > da se hrania. Kato student, sled chetiricahsovo uprajnenie po anatomia, > se pribrah v kushti, maika mi beshe zgotvila niakakvi rebra s oriz, > kato gi vidiah povurnah v baniata i se otteglih v staiata si za sun. > Za purvi put prez jivota si vidiah bubreci, glavi i ezici, > (prednaznacheni za hrana) v US magazini. Vednuj mi serviraha bubreci na > niakakvo gosti, oshte chast ot purvata hapka mi zamirisa na urina, > vtora hapka niamashe. > Glavi? Prekaleno dramatichno i izrazitelno bludo. Izobshto, ne obicham > masata na koiato se hrania da mi napomnia za urocite po sudebna > medicina. Âúïðîñ íà âêóñ. È íà îòíîøåíèå êúì õðàíàòà. > Suvetvam vi da ne hranite decata si s glavi, tova opredeleno travmira > deteto i moje da ima mnogo nepriatni posledstvia. > Hranete decata si s chisto, procesirano meso ot vida na koeto ne mogat > da se napraviat makroskopski anatomichni analogii. Ochevidno pileto i > ribata sa izkluchenie, no i za tiah si ima obshtopriet nachin, po koito > triabva da buda servirani, kogato shte se polzuvat kato hranitelem > produkt. > To e vse edno kato s iaicata, deteto iade iaica, ne iade embrioni. > Ne ubivaite jivotni pred decata si, dobiva na meso e industria, ne e > domashno, ili personalno zabavlenie. Ne nosete i ne nasurchavaite > noseneto na kojeni drehi. Kojite koito sa ni nujni, sa tezi izpolzuvani > za obuvki, kolani i chanti, te se dobivat ot jivotnite ubiti za hrana, > vsichko drugo e varvarshtina. Biah student kogato sekvestirah edeno > izkluhitelno krasivo gadje, kogato doide na purvata sreshta s lisica > okolo shiata. Otvratitelno e. > Tova sa samo suveti, no opredeleno hranitelnite navici suzdavat > sadisti. > I. Íàïèñàíîòî îò òåá ìàëêî íåî÷àêâàíî ìè ñúáóäè àñîöèàöèÿ ñ åäíà êíèãà, êîÿòî ñè ñòðóâà ÷îâåê äà ïðî÷åòå - "Ìîäåðíèçúì è õîëîêîñò" îò Çèãôðèä Áàóìàí. Òàì å îïèñàíî êàê èìåííî îòäàëå÷àâàíåòî íà äåéñòâèåòî (êëàíå íà æèâîòíî / óáèâàíå íà åâðåèí) îò äåÿòåëÿ (òè, êîéòî ÿäåø/ ÷èíîâíèêà, êîéòî ðàçïîðåæäà óáèéñòâîòî), äúëæàùî ñå íà ìîäåðíîòî îáùåñòâî, ïîçâîëÿâà åäíîâðåìííî äà ñè óáèåö è ìîðàëåí. Íàìèðàì â äóìèòå òè íÿêàêâà äîçà ëèöåìåðèå, ìîæå áè íåîñúçíàòî. Í Ê
Date: Thu, 10 Nov 2005 09:22
Date: Thu, 10 Nov 2005 09:22
54 lines
1960 bytes
1960 bytes
Radostina pisa: "Huli, abe ti si si sbqrkal profesijata :-) " Vuzmojno e, no sum mnogo dobur v neia. "Tova e predi vsichko psihologicheska bariera... " Sushtestvuvat mnogo barieri za koito triabva da sme blagodarni. "A zashto pqk druga chast ot tialoto ne ti napomnia za tova? Naprimer otriazan krak, ili rebra... " Zatova pisha za meso s opredelen vid. "Huli, tova e chista demagogia. KAK shte se travmira deteto, ako ne znae kakvo jade? I za kakvi posledstvia stava vqpros, hranitelni ili psihicheski?" Decata ne sa maloumni. Vpechatlenia zapochvat da se trupat oshte ot purvoto kurmene. Za hranitelni psihopathologichni posledstvia stava vupros. "Koeto e pqlno samo s himia i hormoni... " Po kakva logika mislish che ako chistoto, procesirano meso e pulno s "himia i hormoni", bubrecite, testisite, glavite i chervata niama da sa pulni s himia i hormoni, sled kato sa ot sushtoto jivotno i sled kato tezi organi sa estestveni proizvoditeli na hormoni!!! "Ja go kaji tova na lovcite, da vidish kakvo stava... Lele, shto go nema Kamen Penev... " Imah niakolko mnogo blizki priateli, koito veche ne sa, zashtoto izbraha da ostanat lovci. V 20/21 vek, lova e sadizum. "Huli, sqvzemi se, molia te! Znachi ako jivotnoto e ubito za kolan ili obuvki, stava, OK e, ako e ubito za kojeno jake obache, e varvarstvo" Kazah che nujnite ni koji sa stranichen produkt ot jivotnite ubiti za hrana. Jivotni, koito ne sa vajno zveno v hranitelnata industria ne biva da se ubivat, osven po ekologichni suobrajenia. "VSICHKI hranitelni navici li sqzdavat sadisti?" Vsichki, izvestni ni do momenta.Niakoi poveche, drugi po-malko. Samia akt na hranene e agresia. Decata imat nujda ot agresia, opredelena doza agresia. Dulgo e za obiasniavane, ne mi se pishe mnogo, no kuhniata ne biva da prilicha na kasapnica, ili tova, koeto Doroteia opisa. Ne e sluchaino che Aziatcite sa izvestni sus svoiata jestokost po vreme na voina i v mirno vreme edin kum drug. I.
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads