Thread View: soc.culture.bulgaria
2 messages
2 total messages
Started by lwp@mail.msen.co
Mon, 31 Oct 2005 15:26
Re: Eniov Den?
Author: lwp@mail.msen.co
Date: Mon, 31 Oct 2005 15:26
Date: Mon, 31 Oct 2005 15:26
53 lines
2190 bytes
2190 bytes
On Sun, 30 Oct 2005 21:29:37 +0100, Emil Petkov (emil.petkov@usa.net) wrote: : HuliUlichnika1@aol.com wrote: : > Niakoi ima li predstava kakvo e "Eniov Den"? : > I. : > : : Åíüîâäåí å 24 þëè -- ëÿòíîòî ñëúíöåñòîåíå. Ðîæäåí äåí íà Éîàí Êðúñòèòåë, : íî èìà è ìíîãî åçè÷åñêè îáè÷àè. Áèëêèòå òîãàâà áèëè íàé-ñèëíè, òà ïðåç : íîùòà íà Åíüîâäåí ëå÷èòåëêèòå èçëèçàò äà áåðàò áèëêè. Âèæ â Óèêèïåäèÿ, : äà íå ïðåïèñâàì: : : http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BD%D1%8C%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B5%D0%BD : : Å.Ï. Ooooooo, g-n Petkov mnogo izcherpatelno e otgovoril na vqprosa, a samo v njakolko izrechenija. Tova e vsichko, koeto i az znam, a go znam, zashtoto sqm rodena na 24-ti juni. Kratko otklonenie, koeto sigurno ne interesuva nikogo: djado mi sqshto e bil roden na 24-ti juni i zatova sa go narekli Encho. Predpolagam, che i na Emilia - djado i e vqzmozhno da e roden na tazi data. Shteli sa da me narekat Ioana, no edna vqzrastna lelja gi e izprevarila i prez glavite na drugite v semeistvoto me e krqstila na imeto na baba mi Dora. Dqshterjata na tazi lelja se kazva Ioanna, kakto i drugata Ioana v semeistvoto, kojato (ne znam zashto) vsichki narichaha Zhana. A drugata Ioanna (sqshto ne znam zashto) - ja narichaha Fani. Btw, slqntzeto go obicham mnogo, no imam mnogo neobjasnima i malko creepy vrqzka s lunata. Ako mozheh, shtjah da se otqrva ot neja, no nishto ne pomaga. Za Gamena: Izvinjavam se, che bavja reportazha ot Zabranenija grad, no v momenta - jaitze mi se peche na zadnika. Verojatno e - da se mestim obratno v D.C. - imame dobri job offers i Lou, i az. Trjabva da reshim do 2 sedmitzi. Eto dve snimki ot Velikata Stena: http://conch.msen.com/~lwp/theWall.jpg http://conch.msen.com/~lwp/theGreatWall.jpg Zashto pitash za Eniov den - da ne bi da e zaradi knigata na Elizabeth Kostova(The Historian)? Az uspjah da ja procheta po vreme na dqqqqqqqqqqqqqqqqqqqlgi poleti. Btw, chudo na chudesata - The New Yorker - za vtori pqt tazi godina publikuva polozhitelna retzenzija za kniga ot bqlgarski avtor - za knigata na Kostova. Shte ja prepechatam tuk ili shte dam vrqzka, kogato imam malko vreme. -- No animals were harmed in the production of this message.
Re: Eniov Den?
Author: HuliUlichnika1@a
Date: Mon, 31 Oct 2005 08:59
Date: Mon, 31 Oct 2005 08:59
24 lines
1053 bytes
1053 bytes
Doroteia pisa: "Zashto pitash za Eniov den - da ne bi da e zaradi knigata na Elizabeth Kostova(The Historian)? Az uspjah da ja procheta po vreme na dqqqqqqqqqqqqqqqqqqqlgi poleti. Btw, chudo na chudesata - The New Yorker - za vtori pqt tazi godina publikuva polozhitelna retzenzija za kniga ot bqlgarski avtor - za knigata na Kostova. Shte ja prepechatam tuk ili shte dam vrqzka, kogato imam malko vreme. " Niakude v Bulgarskite prevodi na Ray Bradbury i Clifford Simak (spell i za dvamata), koito sum chel kato puber, se spomenavashe "Eniov Den". Chudeh se dali ima vruzka s Halloween. Niama direktna vruzka, vruzkite sa malko po-slojni. Za knigata na Elizabeth Kostova az veche pisah, no nikoi ne mi otgovori. Ne sum siguren che e Bulgarka v smisula v koito go razbirame. Knigata i e lubopitno chetivo, no oshte po-lubopitno mi e kakvo shte e sledvashtoto pisanie.V web stranicata si tvurdi che shte e istoria bez vampiri. Nadiavam se. Blagodaria za snimkite na "stenata"! Mislish li che tova e nai-kolosalnoto bezsmisleno choveshko tvorenie? I.
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads